Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Contrabas versterker (wanhoop)

Ik kan hier één ding over zeggen: ik ben onlangs overgestapt op zo'n oerlelijk Markbass mini CMD 121P bakkie, en ik ben om. Natuurlijk gaat er (m.i.) niets boven onversterkt geluid - hier spreekt iemand die de hoop op zelfs aanvaardbaar geluid uit een versterker al had opgegeven. Zie ook mijn eerdere posts over dit onderwerp (lees: lijdensweg).

Hij is licht, ontzettend makkelijk bestuurbaar, en het geluid is prima - in alle diverse omstandigheden die ik er tot nu toe mee ben tegengekomen.

Ik ben er blij mee, en ik heb er heel wat versleten, of uit ontevredenheid juist amper gebruikt: Roland cube 100, het beroemde G&K combo, zelfs Hevos (fantastisch geluid, maar te groot en te zwaar naar mijn zin).

Dat wilde ik maar even meegeven. Het blijft smaak.

Re: Contrabas versterker (wanhoop)

Dat klopt wel, wat je zegt over de Hevos... Een enorm gesjouw. Maar het ding klinkt zo mooi, dat ik hem toch weer meesleep naar optredens. Voor de repetities gebruik ik dan de veel handzamere Acoustic Image. Geen idee hoe lang ik dat nog volhoud.

Re: Contrabas versterker (wanhoop)

Hallo.

ik speel op een Strunal contrabas met Rikkers elementen op een galien kreuger type MB 112 (200w) bas combo met een 12 inch speaker.
we spelen met ons groepje (Dûbel Twa) Ierse en Amerikaanse Folk.
ik zelf ben na het proberen van allerlei versterkers bij de G en K uitgekomen en vind hem zelf goed klinken bij de muziek die wij maken.
een mooi warm vol en zuivergeluid, waarbij ik alle parameters (toon regeling) gewoon op nul heb staan.

Re: Contrabas versterker (wanhoop)

Na jarenlang AER wilde ik ook lichtgewicht en kwam uiteindelijk bij Acoustic Image uit. 't Kost een paar centen maar dan heb je ook wat: http://www.acousticimg.com