Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
View Entire Thread
Re: Hoogte bas

Ik vermoed dat nog niemand geantwoord heeft, omdat daar zo geen antwoord op te geven valt. Er is geen ideale hoogte in algemene zin. Wel is er de ideale hoogte voor jou op dit moment (want zelfs die voorkeur wijzigt nog weleens). Strijk je? Dan moeten de snaren doorgaans iets hoger dan als je plukt. Houd je van veel sustain als je plukt? Dan moeten ze wat lager, enz. enz. Dus het is toch wel het handigst als je je wensen kenbaar maakt aan een vioolbouwer, zodat jullie samen jouw ideale hoogte kunnen vinden.

Re: Hoogte bas

Werd niet de hoogte van de bas bedoeld? Volgens mij heeft Philip het over de hoogte van de snaren. Heel zinnig om daar naar te kijken trouwens! Lucas Suringar heeft mij daarmee een hele nieuwe bas gegeven ;-). Je kunt daardoor heel veel winnen aan klank en volume.

Maar als de hoogte van de bas bedoeld wordt - (hoever) schuif je de pin eruit, is het wellicht andere koek. Lijkt mij fijn als je overal bij kunt - en verder een gevoelskwestie. Neen?

Hartelijks!


Re: Hoogte bas

Daar valt toch wel iets over te zeggen: de meeste bassisten vinden het fijn als de kop ongeveer ter hoogte van de wenkbrauwen begint.