Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Nu met links

http://bimhuis.nl/concerten/workshop--session-243

http://www.youtube.com/watch?v=vXpND9brdfg

Re: Nu met links

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ja. Doe mij onze workshop maar!!!

Re: Nu met links

Lijkt me toch een beetje een kort filmpje om daar over te oordelen Philip...
John Clayton is volgens mij een van de beste en inspirerende jazz docenten. En een waanzinnige big band dirigent. Volgens mij is hij een van de mensen die een ander op een simpele manier veel beter kan laten klinken als je begijrpt wat ik bedoel. Ik zou heel graag een keer een workshop van hem volgen, of een les van hem nemen.
Ik heb een tijdje geleden zijn bigband (Clayton/Hamilton Jazz Orch) in de Lincoln Center. Hij dirigeert de band, er is een andere bassist, maar hij speelde ook een bas feature, op beide vlakken (bas en dirigeren) is hij wel echt een grootheid vind ik.
Wat ook wel leuk was is dat ik achter het podium zat. Voor het geluid niet optimaal, maar je kon Clayton dus zien dirigeren vanaf het oogpunt van de band, dat was al een geweldige les om te zien.

Re: Nu met links

En die Hamilton bijzonder lekker grooven zeker?

Re: Nu met links

Ja, dat kan je wel zeggen! Dat was ik nog vergeten te zeggen, door de plaats achter het podium kon ik Hamilton ook heel goed zien, ik keek een beetje schuin van achter tegen hem aan. Daardoor kon je veel beter zien wat hij allemaal doet ipv. dat je een drummer van voren ziet. Wat een geweldige big band drummer is dat ook zeg. En natuurlijk een geweldige groove inderdaad.