Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
trillingen snaar

Op deze website staat een mooi filmpje, waarop je prachtig de trillingen van een bassnaar kunt zien: http://vimeo.com/4041788.

Re: trillingen snaar

Heel leuk filmpje. Ook de goed om de discussie die er bij hoort eens door te lezen over de verklaringen die aangevoerd worden hoe dit filmpje tot stand zou zijn gekomen. In eerste instantie lijkt de verklaring logisch dat je met een hele korte sluitertijd van 1/1000 werkt en maar 30 beeldjes per seconde krijgt waardoor de snaar stil lijkt te staan in de getoonde vorm. Maar latere opmerkingen geven aan dat het ook een optische illusie kan zijn als het beeld gevormd wordt door een spleetopname die van boven naar beneden rolt. De snaar zou dan in werkelijkheid minder sterk vervormen dan de video suggereert.

Het blijft wel zo dat de snaar vanwege de hogere harmonischen veel sterker vervormt dan je zou verwachten op basis van wat je met je blote ogen kunt zien. Deze video geeft ook een prachtige verklaring voor de bijgeluiden die je kunt horen als je hard aanslaat terwijl je snaren dicht op de hals staan.

Re: trillingen snaar

Wauw... psychedelisch!!