Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

Hallo,
Ik speel al een aantal jaren contrabas en dan vrijwel alleen jazz. Daarnaast speel ik nog veel langer in een pop/rockband basgitaar. Nu gaan we binnenkort met die rockband zonder drummer wat unplugged doen. Het leek mij aardig om de contrabas te pakken en wat (proberen) te slappen. Mijn snaren staan daar volgens mij te laag voor. Nu heb ik een Fishman Full Circle element in mijn Kam zitten en die kun je tot op zekere hoogte omhoog draaien (denk ik). Vraag: wie heeft daar ervaring mee, hoeveel hoger kun je de kam dan krijgen. Als iemand tips heeft voor snaren hoor ik het ook graag.

Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

Hoeveel hoger je de kam kan krijgen hangt er volgens mij gewoon vanaf hoe ver je de kam kan opschroeven. Ik weet niet of dat kan met met de Fullcircle, maar daar is vast makkelijk achter te komen.
Het is wel handig om de spanning even wat te minderen, dus de bas even wat lager stemmen als je de kam wilt opschroeven, dan gaat het wat makkelijker.

Succes!

Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

Als je snaren erg laag liggen kan het moeilijker zijn om ze snel 'te pakken' te krijgen tijdens het slappen, maar hoe hoger ze liggen, hoe aggressiever de slap klinkt. Je moet dan immers harder aan de snaar trekken alvorens deze bij het loslaten weer tegen de toets klettert. Dat kost dus ook meer moeite.
Met het verhogen van de kam heb ik geen ervaring.

Op Youtube zijn wel wat aardige slapfilmpjes te vinden, zoals:
http://www.youtube.com/watch?v=wHMHLXjI3gQ
http://www.youtube.com/watch?v=dhmyffQpabU
http://www.youtube.com/watch?v=66yZ6Oek2Fs

Nou, succes ermee hè

Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle
Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

Leuk, die links, bedankt! ik heb ze bij basles 94 gezet.

Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

Bij de Full Circle is het toch gewoon een kwestie van de wieletjes omhoog draaien, net als bij een verstelbare kam. Dat stelt niet veel voor. Als je onthoudt hoe het stond kan je altijd nog terug.

Dat laatste filmpje is wel erg leuk!

Re: Kam verhogen, slappen, Fishman Full Circle

bedankt voor alle tips zover. Ik ben net terug van vakantie en had de Hillbillystrings (zie elders op dit forum) die ik besteld had in de bus verwacht, maar helaas: 6 weken levertijd. Het slappen moet dus nog even wachten.