Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Markbass

Heeft iemand ervaring met de Micromark of de Minimark comboversterker van Markbass?
Ik zoek iets in de categorie kleine en lichte versterker (en ook nog betaalbaar).
(Dus, Philip, je hoeft niet met een lofrede op de Hevos te komen, want die ís geweldig, maar te duur en te zwaar.)

Re: Markbass

Zal ik niet doen. Toevallig heb ik voor de Hevos een voorloper van deze marbasses gehad. Best goed, maar wel een zeer gekleurd markbass geluid, waar ik op een gegeven moment doodmoe van werd. Geen idee of dit is opgelost onderhand – misschien vinden ze dat juist heel mooi daar...

Re: Markbass

Philip, wat bedoel je dan met 'gekleurd'?

Re: Markbass

Ik bedoel dat de MarkBass die ik had het geluid van mijn bas niet neutraal weergaf (dus niet mijn akoestische sound benaderde), maar er een sound aan toevoegde, wat ik als het MarkBass geluid ging beschouwen. Dat deed hij behoorlijk rigoureus. Daarvoor had ik een Trace Elliot, die voegde er ook een soundje aan toe (de Trace Elliot sound), al was die sound minder uitgesproken dan bij de MarkBass. Die versterker was loodzwaar, dus die moest ook weg (ik heb een zwakke rug). Ik denk dat de meeste versterkers een specifiek geluid aan de bas meegeven, daarom heb je ook van die pedalen waarmee je het geluid van een bepaalde basinstallatie kunt benaderen. Heel veel mensen vinden dat prachtig. Ikzelf wil dat niet, die inkleuring, maar daar wordt dus heel verschillend over gedacht.

Re: Markbass

En de vermaarde Gallien-Krueger, vind je die ook zo'n 'gekleurd' geluid geven?

Re: Markbass

Veel minder. Maar die heeft weer als serieus nadeel dat hij al snel vervormt bij dubbeltonen of meer. Ik werd daar gek van toen ik eens zo'n ding leende. Mij niet gezien. Maar ja, hij is vreselijk populair hè.

Re: Markbass

Uh... Ik kan het niet laten: Hevos verkoopt ook hele kleine, vederlichte basinstallaties. Geen idee hoe die klinken trouwens.

Re: Markbass

Hoewel ik tevreden ben met mijn SWR versterker en contrabasbox kijk ik altijd belangstellend om me heen naar de onmogelijke combi van een groots geluid in een compacte behuizing. Meestal is dat duur of tamelijk kleurloos(inderdaad Hevos)
Kwam ik onlangs toch een prachtig hightech kastje tegen: De AER amp one. Een groots geluid uit een 10 inch combootje. Het combo kost wel wat -1255 euri - maar in vergelijk met Hevos valt ook dat reuze mee. Ik heb er nog niet op gespeeld in de band. In een muziekzaak klinkt het kaal altijd fantastisch, maar wat blijft er in een band van over? Ik zou het kastje dan als monitor inzetten.
Eerst maar even sparen.....

Re: Markbass

Sta ik alleen in mijn idee dat je contrabas en je manier van spelen erop voor de kleur van het geluid dient te zorgen? Ik oefen altijd akoestisch en probeer dan zo goed mogelijk te klinken. Is het dan niet een vreemde move om, als je versterkt gaat spelen, opeens voor een heel andere kleur te kiezen?

Re: Markbass

Daar sta je absoluut niet alleen in Philip!
Zeker bij contrabas kan een versterker irritant veel 'bijwerkingen' geven...
Zelf zweer ik bij Glockenklang, maar ik heb nog nooit over een Hevos gespeeld.

Re: Markbass

Hè gelukkig!

Re: Markbass

Alle technieken van de linker- en rechterhand zorgen samen met de klankkleur van het instrument en de combi element-versterker-speaker voor het eindresultaat.

Re: Markbass

Er is sinds kort een mooi klein basscombootje op de markt, dat klein van omvang en gewicht is en dat combineert met een groots geluid.

Het gaat om de AER amp one.

Het kastje kost wat, 1255 euro en daarmee vergelijkbaar met Markbass, maar dan met een groots geluid.
Altijd nog een stuk goedkoper dan het controversiële Hevos.

Als ik geld had....

Re: Markbass

prachtig lichte versterkers die mark bass maar voor electrisch. onmogelijk voor contrabas tenzij je een pa eq meeneemt er zit te veel sublaag in maakt het intoneren bijna onmogelijk.


ik gebruik al jaren een behringer ultrabass bx 1200 ik heb weinig betere versterkers gehoord en zeker voor de prijs 240!! euro

belangrijkste is de bas en vooral de realist en je vingers natuurlijk


groetjes daniel gueli

Re: Markbass

Beste Theo
Het lijkt mij, dat je op jouw vraag nu ook het commentaar krijgt van een huidig Markbass-gebruiker.
Na een liesbreukoperatie vorig jaar besloot ik mijn Behringer-spul via Marktplaats te verkopen. Zo'n zware 300-watter met een 1x15 en een 2x12 speakercabinet. Alles goed voor 60 kilootjes. 1 dag alles verkocht. Op dus naar Nijmegen!! Na een ochtend geexperimenteer bij "Paul's basaangelegenheden" (wat een service!!) viel de keuze op een Markbass Little Mark II met een Aguilar 1x12 box. Een tilbare combinatie. Met de little Mark in een laptoptas om de schouder en de box in de hand, heb ik het een stuk lichter dan ooit. Ik gebruik de combi op drierelei manieren:
1. Contrabas met Shadow piezo's: resultaat soms wat ongedefinieerd maar soms ook verassend goed (o.a. weer die zaal he!)
2. Stud-B electrobas: veel power, strak en veel druk.
3. 5-snarig Fender basgitaar: laag heel lekker, transparant en veel power.
Vaak heb ik de Markbass gekoppeld aan een klein eigenbouwcabinetje met 2 x 8" (ja-ja) bassspeakers van totaal 500 Watt RMS. Afm: hoog 45, breed 25 en diep 50 cm. Gaat uitstekend en heel diep en hard.
Ben eigenlijk nu heel tevreden over sound en tilbaarheid. Het optimale bereik je waarschijnlijk nooit.
Mijn motto: jongens ga door met experimenteren; basversterking blijft een weerbarstige materie.
Dit weekend was ik nog even bij Edwin van Huik (Bassconnection) in Hilversum. Daar werd de nieuwste Glockenklang versterker met een 2 x 12 box gedemonstreerd i.c.m. een contrabas voorzien van een "The Realist" Een ware accoustische droom. Toch maar weer eens proberen om wat handel te gaan doen; maar ja.... dat sjouwen he!!!

Re: Markbass

Ik had geen keus meer, door lichamelijke klachten (artrose) kon ik niet of nauwelijks meer tillen. Ik heb een aer amp one (moeten)kopen. Financieel een straf maar de vele lusten komen daarna. Heerlijk kastje van 13 kilo met alle gewenste aansluitingen. Ik heb de AER - voor de aanschaf - vergeleken met de markbass 12 p incher op contrabas en de laatste werd gewoon weggeblazen. De markbass kost ook nog 920 , maar ik legde die 335 euri er graag bij. De aer is veel kleiner (10 inch) maar heeft een veel voller en - dat is veruit het belangrijkst bij contrabas - gedefinieerder geluid. Ik gebruik de aer alleen als monitor en dan staat ie al gauw te hard ten opzichte evan de PA.
Super kastje, zoveel geluid uit zo`n klein stoeptegeltje. De eerste serie AER had nog een koelplaat achterop maar de tweede serie is voorzien van een reguliere koelvin. Dat voelt toch beter bij het slappen. Dat genereert heel veel piekbelasting en daarmee warmte.

Re: Markbass

Was er geen BassCube 2? Die lijkt me geschikter voor de contrabas... Is wel flink aan de prijs...
Ben erg benieuwd hoe dat klinkt, dat AER spul :-)

Re: Markbass

Die AER bass cube 2 kost dan wel zo'n 2500 euro.
Is vast mooi voor de contrabas, maar niet voor deze contrabassist en zijn portemonne.

Re: Markbass

AER levert drie goede setups voor o.a. contrabas. De aer amp one blijkt voor de contrabas in ieder geval zeer geschikt te zijn. Met alle knoppen in het midden geeft het combo een supergeluid in volume en definitie.
Mijn portemonnee, heupen en knieen kunnen de bottem line, de amp one dragen. Daarna wordt het niet alleen veel duurder (x2) maar ook veel zwaarder (x2). Dat is bij mij niet meer aan de orde.

Producten zijn te vinden op http://www.ronhouben.com/02_03_02_producten_amps_aer.php
Bij strings and things te Kaatsheuvel is de amp one goed uit te proberen en zelfs te poberen bij een repetitie.

Re: Markbass

Ik heb al een tijdje niets van me laten horen op het basforum. Dat komt o.a. doordat ik een heerlijke versterker heb gekocht. Het is uiteindelijk de AER Amp One geworden. Een prachtige versterker en precies wat ik zocht (licht, hanteerbaar, natuurlijke klank).

Ben, van Casa Benelly, een goede gitarenzaak in Den Haag en AER-dealer, was zo vriendelijk hem voor mij op zicht te vragen, ook al doet hij normaal alleen gitaarversterkers. Hij had er eigenlijk geen vertrouwen in, vanwege de 10 inch luidspreker. Maar ook hij was helemaal om, toen hij de versterker eenmaal gehoord had.

AER is gespecialiseerd in het versterken van acoustische instrumenten, en dat hoor je eraan af.

De prijs blijft helaas slikken, maar ik vind het uiteindelijk het geld dubbel en dwars waard.

Het klopt wat Frans schrijft: met alle knoppen in het midden klinkt hij gewoon goed bij een contrabas. En dat is eigenlijk het enige wat jammer is. Betaal je er zoveel geld voor, en dan hoef je er niets aan in te stellen. Gewoon spelen dus, en dat is wat ik op het moment doe.