Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Basgitaar

In mijn bigband (www.bigbandrivierenland.nl) speel ik heerlijk contrabas. Maar we spelen ook vaker funknummers, en dan is een contrabas toch net ff wat minder. Daarom wil ik misschien een betaalbare basgitaar er bij kopen om op de momenten dat dat lekker kan ff stevig te bashameren.
Ik zoek dus niet gelijk een stuk hout van meer dan 1000 euro, vind ik onderwegtechnisch ook niet zo lekker. Zat meer tot een budget van maximaal 500 euro te denken (evt. ook 2e hands). Van basgitaren op zich weet ik weinig. Op zich lijkt het me wel leuk 5-snarig te spelen, kan je ook lekker lage grooves pakken. Zit te denken aan een Yamaha BB615. Nog andere tips?
Melvin1

Re: Basgitaar

Ha Melvin, persoonlijk ben ik verslingerd aan Alembic, maar dat ga je waarschijnlijk niet redden binnen dat budget. Als je er wel een tegenkomt meteen meepakken dus!! Ik wil hier geen reclame maken, maar ik wil je wel adviseren om langs te gaan bij een specialist. Dat zijn echte kenners die je ook goed kunnen adviseren. Met alle respect, bij de gemiddelde gitaarwinkel kom je niet veel verder dan wat ze daar toevallig hebben staan. Zelf ben ik vele jaren geleden een keer per ongeluk in Hilversum terecht gekomen en sindsdien kom ik nergens anders meer. Ga je bij die funknummers ook slappen? Daar moet je wel even over nadenken, zeker als je denkt aan 5 snaren - dat heeft namelijk wel invloed, vind ik zelf. Het gaat je zeker lukken om voor € 500 of minder te slagen, check ook even die nieuwe fender squires. Er is bijvoorbeeld een fretloze Jaco bas die prima klinkt, als je van dat geluid houdt tenminste! Good luck!

Re: Basgitaar

Helemaal eens met Martijn, een muziekwinkel gespecialiseerd in bassen kan je goede info en advies geven. Afhankelijk van waar je woont heb ik nog een prima adres voor je in de buurt van Alkmaar. De eigenaar is een man uit de praktijk (beroepsbassist) en hij kan putten uit een hoop ervaring.

Re: Basgitaar

Paul's bassmatters is een bas speciaalzaak in Nijmegen. Top tent! Ik denk alleen niet dat je daar voor 500 eurie kunt slagen.

Re: Basgitaar

Ronald,

Wie is dat dan, in de buurt van Alkmaar?

Groeten, Koen.

Re: Basgitaar

Ik heb vorig jaar een Fender Squier gekocht, 5 snarig, Precision model met jazzbass elementen en knoppen. Simpel ding maar voor mij meer dan goed genoeg, speelt lekker, klinkt goed. Voor €349. Je hebt al Squiers voor €300.