Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Electric Uprights basses

Ik speel al jaren contrabas en heb als reserve een Rikkers fretless bass bij me. Damen met de installatie en het gevaar op diefstal of beschadiging van een dure kwaliteitsbas ben ik eens gaan kijken naar betaalbare bassticks. Die prijzen blijken over het algemeen absurd hoog te liggen, ruim drie keer zo hoog in vergelijk met een goed afgestelde bas bij Lucas Suringar.
Ik kan echter in mijn jaren 30/40 pak niet met goed fatsoen met een basgitaar op het podium staan. Twee contrabassen is geen optie. Ik heb eens doorgezocht en kwam uit bij: http://www.thomann.de/fi/sahkoiset_kontrabassot.html
Daar zie ik een stickje van stagg 3/4 voor 408 euro. Natuurlijk kan die mijn contrabas niet vervangen, maar mogelijk wel tijdelijk -als er iets stuk gaat- tijdens een optreden. Daarnaast zou ik er thuis stil mee kunnen oefenen (met koptelefoon via de computer)Ik snap dat dit soort EUB geen contrabasgeluid kunnen weegeven, onze drummer vindt dat alleen een contrabas een contrabas kan vervangen, maar ik vraag me ook af of het geluid niet een beetje in de buurt komt.
Is een EUB wat als reserve of is het echt ongeschikt? Heeft iemand ervaring met dit soort betaalbare sticks?

Re: Electric Uprights basses

img src="http://images4.thomann.de/pics/prod/119280_large.jpg" width="400" />

Re: Electric Uprights basses

Ik heb wel eens een paar van die goedkope jongens uitgeprobeerd en die klonken naar he-le-maal niets. Al gekeken op de site van Sander, welbekend van dit forum? http://ebass.nl/ Sander bouwt ze gewoon zelf en is een grote specialist op dit gebied!

Re: Electric Uprights basses

Huh...?

Ah, een 'andere Sander' (al is hij het daar vast niet mee eens )

Re: Electric Uprights basses

Frans,

Ik zou eerder naar een betere koffer kijken. Musik Productive verkoopt een redelijk goede case voor 257 Euro. Als er niets met je contrabas kan gebeuren hoef je ook geen reserve mee te nemen toch?

Re: Electric Uprights basses

Een betere koffer helpt niet tegen een goedwillend feestvarken dat struikelend naar de microfoon oom Wim en tante Nel wil bedanken voor de mooie avond...............

Re: Electric Uprights basses

...Blijft natuurlijk de vraag liggen: waarom zijn electric uprights zo duur in vergelijking met basgitaren?

Re: Electric Uprights basses

Ik heb een eub gekocht!
Het gaat om een Fichter, made in Germany met een nieuwprijs waar je akelig van wordt. Ik heb een ingespeeld exemplaar gekocht. Ik had er aanvankelijk weinig vertrouwen in nadat ik via de koptelefoon en de computer had ingespeeld. Weinig bas en een wat ielig geluid.
In de studio voorzichtig aangesloten op een swr/eden combinatie en het klonk meteen als een klok. Niet te vergelijken met een fretless basgitaar. Het is geen contrabas, mnaar het geluid komt echt in de buurt. De sustain is veel beter, maar daar maak ik nauwelijks gebruik van in de muziekstijl die wel spelen.Voor Blues toepassingen zou het heel mooi zijn!
Het is wel erg wennen dat je de bas niet tegen je lijf aan voelt, er steekt uit de sateprikker(zo noemen de bandleden hem) een soort trapezium die je tegen je heup aan klemt. Alle info op: http://www.fichterbasses.com/
Het element is het vertrouwde Highlander element. De toets is mooi rond geschaafd en van een mooie plak ebben. De snaarlengte scheelt maar 3,5 cm in vergelijk met een 3/4 contrabas. Het klonk wel erg vals in het begin want ik heb de contrabas in mijn vingers en de fretless Rikkers in mijn hoofd. Dit zit er qua mensuur behoorlijk tussenin. Ik neem die Fichter voortaan mee bij het oefenen en als backup bij optreden.Wordt vervolgd.