Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Contrabas overspuiten??

Hallo iedereen!
ik verkeer in de mogelijkheid om voor een zeer aantrekkelijk prijsje een Chinese bas op de kop te tikken. ebony toets, 30 jaar oud, goeie staat en speelt erg fijn. Het is bedoeld als naast m'n eigen contrabas, gewoon 1 voor erbij zegmaar. maar nu komt het; ik droom er al een tijdje van om zo'n prachtige gekleurde bas te hebben, knalgroen met gele vlammen ofzo, alleen nu was mijn vraag; kan je een contrabas gewoon schuren en er een andere kleur opspuiten, of gaat dat ten koste van de klank? en kan ik dat zelf doen of zal ik dat aan een specialist (zoals Ferdinand Rikkers) moeten overlaten?

alvast bedankt!!
groeten, thomas

Re: Contrabas overspuiten??

Hoewel ik de grafische kwaliteiten van Ferdinand Rikkers en andere instrumentbouwers niet ken, denk ik dat als je je bas eruit wilt laten zien als een vlammende hotrod, je wellicht beter naar een gespecialiseerde autospuiter kunt gaan. Eentje die ervaring heeft met vlammen, pinups en meer van dat moois.
Misschien dat je bij Rikkers kunt informeren naar het type lak dat je het beste kunt gebruiken.

Re: Contrabas overspuiten??

Ik heb me dat inderdaad ook wel eens voorgenomen; is er alleen nooit van gekomen. Aan de klank schijnt niks te veranderen. Heel veel Rockabily mensen spuiten zelf hun bas. Ik denk wel dat je erg moet nadenken over hechting/primers. Mijn chinees laat met zijn orginele lak al erg snel los, laat staan als ik daar nog wat overheen ga zetten. Ben benieuwd naar de foto's!

Re: Contrabas overspuiten??

Op de site www.rockabillybass.com/pictures kun je een paar fraaie exemplaren bewonderen.
Zoals deze:


(Ik heb net van Sander geleerd om een plaatje in de tekst te zetten. Zie de thread contrabas en acrobatiek.)

Re: Contrabas overspuiten??

Heb je het al laten overspuiten? Wou even weten wat t resultaat is geworden.
Thanx

Re: Contrabas overspuiten??

Hee Thomas

ik heb een paar maanden geleden mijn Chinese bas verkocht die ik zelf in de winter van 2005 heb overgespoten in oranje met zgn artdeco lak die je bij de Praxis kunt kopen, niet goedkoop maar wel vetcool, tis geen glanzende lak maar wat doffer dat sprak mij enorm aan. Als je de bas wilt zien ga dan naar de website van jazzzangeres Gerlinde Esser www.gerlindeesser.com succes en groeten van

Branko Teuwen
wandelfoon: 06-44141812