Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
Harde hoes / flightcase aanschaffen

Hallo,

Ik zoek informatie / tips bij het zoeken / aanschaffen van een harde (kuststof?) hoes cq flightcase voor mijn Contrabas. De hoes die ik nu heb is zacht gezegd dunnetjes en dat gaat niet goed samen met het OV..
Ik heb bij een muziekwinkel geïnformeerd, maar de prijs waar die mee op de proppen kwam stond gelijk aan een tweedehands metalenkoffer op 4 wielen waar euro loodvrij in gaat..

Wat waarschijnlijk niet zo handig is, is dat ik een 4/4 bas heb, wat geloof ik niet de meest voorkomende maat is? Dus een 2de handskoffer is denk ik lastig te vinden. Momenteel heb ik een advertentie op Marktplaats staan, tot nu toe zonder reacties.

Tips zijn heel erg welkom! Want bussen doen gemeen...

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Hoi,

Een gekend probleem, waar eigenlijk geen goedkope oplossing voor bestaat. Een fiberglass (of andere kunstof) harde koffer voor contrabass kost al snel 2000 EUR. Bijvoorbeeld "Lemur" heeft eer aantal harde koffers (trunks) in hun assortiment. http://www.lemurmusic.com/store.htm

Sorry, GEEN betaalbare oplossingen!

Erwin

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Bedankt voor je snelle reactie!
Hmmm.. dus een goedkope oplossing zit er niet in...
Wat maakt die koffers zo duur? Is dat de materiaal keuze... het kleine aantal waardoor de kostprijs omhoog gaat.. Zo'n koffer kost meer dan m'n bas..

Ik zie dat tassen een stuk beter te betalen zijn. Heeft iemand misschien suggesties voor bepaalde modellen / merken.. of "patches" (verstevigingen) waar ik op moet letten?
Die Mooradian bij Lemur ziet er bijv. goed uit. (uiteraard is de 4/4 duurder )

Misschien dat iemand een winkel weet waar ze goede tassen verkopen (het liefste in omgeving Noord Brabant).

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Hoi Paul,

De hoezen van "soundwear" zijn best stevig. http://www.soundwear.com

Wel opletten dat als je die online besteld (geld ook voor "Lemur" trouwens), je import tax moet betalen. Ik heb ooit zo eens een zaklampje (lang verhaal waarom juist dat model...) gekocht in USA. Prijs was 10 EUR, shipment was 15 EUR en import-tax en belgische BTW was nog eens 15 EUR ofzo (tax op het volldeige bedrag inclusief shipment). 40 EUR voor zo'n stom lampje... Als je online een versterker kooopt is het zo nog rampzaliger, want in USA werken ze met 110V/60Hz en in europa 230V/50hz. Gelukkig ben ik handig genoeg om een andere transfo in te bouwen, maar "goedkoop" was het niet meer... Niet voor mij trouwens ;-) Op het vorige forum stond ook zo'n "post" meen ik mij te herrinneren...

Als je een hoes koopt, zijn volgende zaken belangrijk:
- hij moet netjes passen.
- genoeg ruimte voor prularia (stemaparaatje, partituren,...
- genoeg ruimte voor strijkstok.
- stevig (cordura is steviger dan katoen,...)
- dik gewatteerd.
- niet te zwaar.
- riemen voor op de rug zijn handig.
- stevige handvaten, logisch/practisch geplaatst.
- bescherming van de kam.
- gat voor eindpin groot genoeg.
- prijs?

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Even een oude draad uit het stof halen;
Ik kwam zojuist deze advertentie tegen:
http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//koopjes.marktplaats.nl/muziek_en_instrumenten/strijkinstrumenten_overige/45180543.html%3Frotid%3D5026-40279-15698-0
€318,00 is een spotprijs in vergelijking met de kunststof varianten van €2200,- lijkt mij zo?
Helaas heb ik er niets aan, want ik heb een 4/4.. en heb al een stevige hoes gekocht.

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Inderdaad een spotprijs zeg. Het is een aanbieding van een internetwinkel, http://www.mainmusic.nl/ , misschien interessant om die jongens in de gaten te houden.

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Ik heb deze aangeschaft (ergens anders; nog goedkoper ).
Ook ik had het probleem met optredens dat een tas (hoe stevig ook) uiteindelijk het voorblad van je bas kost. Taxi in, zware apparatuur erbij, taxi uit, enz.
Deze "koffer" weegt bijna niks en is erg stevig. Hij is zo lichtgewicht omdat ie hoofdzakelijk uit schuim bestaat (pur?).
Het enige nadeel is dat ie erg groot is, omdat rond de bas dus zo'n 5 a 10 cm schuim zit (netjes bekleed overigens). Vooral rond de hals is ie erg massief (30 cm hoog).
Desalniettemin is het voortaan de enige bescherming die ik mijn bas toevertrouw bij optredens!

Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

Ik heb er recent ook één aangeschaft, lag bij mijn basspecialist in de schuur, dus voor een nette prijs over kunnen nemen ;-). Is wel wat krap op de kam maar het gaat net. Voorheen lag de bas in een hoes in de laadbak van mijn pickup, dat zou me vroeg of laat een keer het achterblad gaan kosten. Nu dus voldoende bescherming maar inderdaad wel erg groot, hij past tot op de cm in de laadbak maar dan moet ik hem wel schuin leggen. Ik kan me voorstellen dat de collega bassisten hier voor een vervoersprobleem komen te staan. Die wieltjes zijn overigens ook erg handig.

Re: Re: Harde hoes / flightcase aanschaffen

http://www.musik-produktiv.de/shop2/shop04.asp/artnr/100004444/sid/!18121995/quelle/listen

Ik zit er aan te denken om deze "koffer" aan te schaffen.
Iemand ervaring?
Groet