Alles wat met bassen te maken heeft is welkom!

General Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
schertler element

Wie heeft ervaring met door Schertler gemaakte contrabas kamversterking. ik gebruik piezo’ elementen maar dat is veel te zacht of het gaat rond zingen ik heb een Schertler Jam 400 (waanzinnige goede versterker voor bas en gitaar en zang ja ja) maar de contrabas is echt een probleem als ik die gaat versterken.

groet henk

Re: schertler element

Ik heb een tijd hun element gebruikt, maar was er niet blij mee. In zekere zij klinkt het best wel akoestisch, maar ook wel ver weg, als je begrijpt wat ik bedoel. Kortom, het was geen blijvertje. Maar goed, dat was alweer 15 jaar geleden of zo. Misschien zijn ze nu beter.

Re: schertler element

Eigenlijk heb ik nog met niemand contact gehad die deze elementen enthousiast gebruikt. Een veeg teken? Als iemand er wel enthousiast over is, is dit het moment om te reageren!

Re: schertler element

Hier vind je enkele alternatieven:
http://www.gollihurmusic.com/category/7-UPRIGHT_BASS_PICKUPS.html

De meeste pickups voldoen redelijk als je ze goed monteert en aansluit. Maar dan moet je wel heel goed weten waar je mee bezig bent en hier gaat het doorgaans fout.
Een piezo heeft een extreem hoge impedantie (zeker 1 Mega-ohm) en hiervoor een passende omvormer nodig voordat het signaal de versterker ingaat. Het contactoppervlak moet ook perfect aansluiten en bij geen enkele frequentie gaan rammelen.
Zelf heb ik al jáááren plezier van de Clevinger Natural Presence.
Deze begint nu (na ruim tien jaar) mee te resoneren met de D dus moet er een nieuwe komen. Ik twijfel nog tussen de Alter Ego en de Sombrero.

http://www.contrabbassielettricimk.com/en/pickup.html

En je kunt natuurlijk ook een Electric Upright Bass erbij aanschaffen:
http://ebass.nl/models/

Re: schertler element

http://doublebassguide.com/?page_id=21

Realist Soundclip

Kost een paar centen, maar deze is gemakkelijk te (de-)monteren:
https://www.youtube.com/watch?v=sNQclaAmyX8